Translate

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ρεβανι

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βουτυρο               300γρ
Ζαχαρη                 300γρ
Αλευρι                  300γρ
Σιμιγδαλι ψιλο      300γρ
Σιμιγδαλι χοντρο   300γρ
Μπεικιν                    30γρ
 Αυγα                        9τ
Ξυσμα πορτοκαλι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια λεκανη σπαμε τα αυγα,  χτυπαμε μαζι με την ζαχαρη
και αφου εχουμε αναμιξει το αλευρι με τα δυο σιμιγδαλια και
το μπεικιν, ριχνουμε σιγα σιγα με το μιξερ στην χαμηλη,
αμαμιγνειουμε ολα τα υλικα και στο τελος προσθετουμε το
ξυσμα πορτοκαλιου. Ριχουμε τα υλικα μας σε ενα βουτυρωμενο
ταψακι 20 επι 30  και ψηνουμε στους 170 βαθμους για 50 λεπτα.
Προαιρετικα, εγω ριχνω μια χουφτα ινδοκαρυδο στο μιγμα.
Εχουμε ετοιμασει το σιροπι μας με 2,5 κιλα νερο, 2,5 κιλα ζαχαρη
3-4 φετες λεμονι και 5-6 γαρυφαλα η οτι αλλα μυρωδικα θελετε.
Καλο ειναι να'ναι το σιροπι χλυαρο. Μολις βγαλετε απο τον φουρνο
κοβετε στο σχημα που θελετε και σιροπιαζετε.
Συνταγη απο MatzosBakery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου