Translate

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Κριτσινια

 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι μαλακο             3000γρ
Νερο                             1100γρ
Μαγια                             100γρ
Μπεικιν                            45γρ
Αλατι                                45γρ
Ζαχαρη                             400γρ
Φυτικο βουτυρο               400γρ
Ηλιελαιο                           400γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αναμιγνειοτμε ολα τα στερεα υλικα δηλ, το αλευρι, το αλατι,
το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο
μαζι με το βουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα.
Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε
να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον
παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα
πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο
και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε
παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση
μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.
Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε
με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα.

Συνταγη απο MatzosBakery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου