Translate

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΣΑΜΑΛΙ


ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
Σιμιγδάλι χοντρό  280γρ
Σιμιγδαλι ψιλό    160γρ
Ζάχαρη    150γρ
Χυμό πορτοκαλιού    400γρ
Νερό     100γρ
2 κ/γ. Μπεικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Λικέρ μαστίχα    30γρ
Βανίλια      2 (καψουλες)
Αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
για το σιρόπι
800γρ  νερό
800γρ   ζάχαρη
1  φλούδα πορτοκαλιού
1  φλούδες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπώλ ανακατεύετε τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη, 
το baking, την σόδα, τις βανίλιες, το λικέρ και τα ξύσματα.
2. Ανακατεύετε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού και το 
προσθέτετε στα υλικά, ανακατεύντας συνεχώς μέχρι να γίνουν 
ένας παχύρευστος χυλός.
3. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά και 
προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180β.
4. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Βράστε 
το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μετά την πρώτη βράση και κατόπιν 
το αφήνετε να κρυώσει.
5. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί 30x25 και στρώνετε την 
επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
6. Υποθετικα χωρίζετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήτε 
ένα αμύγδαλο ολόκληρο, επάνω στο καθένα.
7. Ψήνετε το σάμαλι για 40-45 λ. στους 180β.
8. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, χαράζετε με ένα 
μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά με το μισό 
σιρόπι, αφήνετε το γλυκό για 5 λεπτά και σιροπιάζετε και ξανά με 
το υπόλοιπο σιρόπι.
9.  Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου 
και το βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε!
Καλη σας επιτυχια!!!!


Συνταγη απο Αρτοποιεια & Συνταγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου