Translate

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Τσουρεκι πασχαλινο

Συνταγη απο MatzosBakery
ΥΛΙΚΑ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι              5000γρ
Ζαχαρη               350γρ σε καθε κιλο αλευρι
Αλατι                   50γρ
Μαχλεπι             100γρ
Κακουλε              50γρ
Βανιλια                 3κ.γ.
Βουτυρο              700γρ
Αυγα                      18τ
Μαγια                  300γρ
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Σε μια λεκανη βαζουμε 1000γρ  νερο λιωνουμε 100γρ μαγια και
συμπληρωνουμε 300γρ  αλευρι, σκεπαζουμε με σελοφαν και
αφηνουμε για 30 λεπτα. Αναμιγνειουμε το αλευρι με την βανιλια,
το μαχλεπι, το κακουλε, τα αυγα και ζυμωνουμε να γινει μια ζυμη
ευπλαστη, και πολυ καλα ζυμωμενη. Στην συνεχεια ριχνουμε το
προζυμι μας, και το βουτυρο αφου το εχουμε λιωσει. Στο τελος
ριχνουμε το ξυσμα πορτοκαλιου, ζυμωνουμε καλα και αφου
τελειωσουμε σκεπαζουμε για 30 λεπτα να ξεκουραστει.
Στην συνεχεια κοβουμε σε κοματια 300γρ και τα αφηνουμε
παλι να ξεκουραστει. Στην συνεχεια ανοιγουμε σε φυτιλια και
με δυο φυτιλια πλαθουμε τα τσουρεκια μας. Στοφαρουμε για 30 λεπτα
 και ψηνουμε για 40 λεπτα στους 160 βαθμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου