Translate

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ


Βουτηματα  γάλακτος Λιβανεζικα

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι    1000γρ
Βούτυρο   200γρ
Γάλα        350γρ
Ζάχαρη    400γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
½ κουταλιά της σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μιξερ αναμιγνειουμε ολα τα υλικα μαζι, εκτος απο το γαλα.
Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί λεία ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και στη συνέχεια ανοίγουμε σε
ένα φυτιλι και κολλήστε τα άκρα μαζί σχηματίζουν δαχτυλίδι.
Τοποθετουμε τα δαχτυλίδια ζύμη σε λαμαρινες και το ψήνουμε στο φούρνο
για 20 λεπτά στους 180β για 15-20λ.
Καλη σας επιτυχια!!!

Συνταγη απο MatzosBakery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου