Translate

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Baguette

                                                               Γαλικη Μπαγκετα
                                                                      ΥΛΙΚΑ
                                                      Αλευρι Κιτρινο      100%
                                                      Αλατι                      2%
                                                      Μαγια                     3%
                                                      Ξινο   εως               30%
                                                             ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι οσπου να γινει μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη. Αφηνουμε να γινει για
 1 ωρα, κοβουμε και πλαθουμε στο μηκος που θελουμε, στοφαρουμε για 30-40λεπτα και ψηνουμε στους 220βαθμους σε δυο χρονους, στα πρωτα 20 λεπτα, και 200 βαθμους στα δευτερα 20 λεπτα.
Σε ολες σχεδον τις συνταγες μου αναφερομαι σε Ξινο, ειναι το προζυμη που φτιαχνουμε μονοι μας απο την προηγουμενη μερα.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. και ακομα λιγο μπορει....οι μπαγτετες ειναι ζυμαρι μαλακο, εξ ου και οι μεγελες κυψελες στην ψυχα....

      Διαγραφή