Translate

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ciabata

Ψωμι Τζιαπατα
ΥΛΙΚΑ
Αλευρι Κιτρινο      100%
Αλατι                     2%
Μαγια                    4%
Βελτιωτικο             1%
Ξινο  εως                30%
Λαδι  εως               300γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το λαδι
και 10% νερο. Οσο ζυμωνουμε ριχνουμε σιγα σιγα
το υπολοιπο νερο και στο τελος του ζυμωματος το
λαδι. Στη συνεχεια το βγαζουμε σε λεκανη λαδωμενη
και αφηνουμε να γινει για 1 ωρα. Αλευρωνουμε τον
παγκο μας και αδειαζουμε το ζυμαρι. Κοβουμε σε
κοματια και αφηνουμε να ξεκουραστει για 20λ
φουρνιζουμε στους 200β για 40λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου