Translate

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Σουφλε Σοκολατας















    ΥΛΙΚΑ
    250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
    250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
    5 αυγά
    150 γραμμ. ζάχαρη
    100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
    1 πρέζα αλάτι
   
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά,
 να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
 Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά
 να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας,
 προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για
 σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
 Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς
 για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου