Translate

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΙΚ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΚΕΙΚ ΑΙΓΙΝΗΣ

Υλικά
αλεύρι μαλακο 500γρ
ζάχαρη αχνη 150γρ
1κ.γ. μπεικιν
βούτυρο 200γρ
4 αυγά
σταγόνες κουβερτουρας 100γρ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ.γαρύφαλλο
Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
φιστικια αιγινης τριμενα 150γρ
κονιακ 80γρ
γάλα 150γρ
Αλεύρι και βουτυρο για τη φορμα
Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1.Αναμιγνειουμε το αλεύρι,μπεικιν παουντερ,κανέλα,γαρύφαλλο κ
το μοσχοκαρυδο.
2.Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη κ χτυπάμε
μέχρι να αφρατεψει το μείγμα. Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το
χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.
3.Ρίχνουμε κ το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι
να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος προσθέτουμε το ρούμι,το γάλα,την
κουβερτούρα σε σταγόνες, τα φιστίκια αιγινης κ ανακατεύουμε καλά.
4.Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε
το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 50 με 60λ.
Το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)
Καλη σας επιτυχια!!!

Συνταγη απο MatzosBakery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου