Translate

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Συνταγη απο MatzosBakery

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά Συνταγης
Σιμιγδάλι Χονδρό: 200 γρ. (1 κούπα)
Νερό: 500 γρ. (2 1/2 κούπες)
Ζάχαρη: 460 γρ. (2 1/2 κούπες)
Ελαιόλαδο: 125 γρ. (1/2 κούπα)
Κουκουνάρια: 100 γρ. (1/2 κούπα)
Αμύγδαλα: 100 γρ. (1/2 κούπας)
Κανελογαρύφαλλα τριμμένα

Εκτέλεση Συνταγης
Βράζουμε τη μισή ζάχαρη με το νερό επί 5 λεπτά για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Ψήνουμε με το λάδι το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια έως ότου
ξανθύνουν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα, τα
γαρύφαλλα και το ζεστό σιρόπι.
Ανακατεύουμε το χαλβά και τον βάζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου
απορροφηθεί τελείως το σιρόπι.
Κατόπιν προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τον ανακατεύουμε μερικά λεπτά ακόμη σε σιγανή φωτιά, τον σκεπάζουμε
με μία πετσέτα και όταν μισοκρυώσει τον αδειάζουμε σε φόρμα.
Βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες.
Καλη σας επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου