Translate

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ταρτα Μηλου

Συνταγη απο MatzosBakery

 Υλικά συνταγής για την βάση:
Αλεύρι: 225 γρ.
Κομμένο κύβους βούτυρο: 150 γρ.
Κορν φλάουρ: 4 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη: 110 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (ή 1 βανιλίνη)

Οδηγίες:
1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 15Χ25 ή μικρή ταρτιέρα. Βάζετε σε μπολ όλα
τα υλικά για την βάση της πάστα φλώρα και τα τρίβετε με τα χέρια σας,
να γίνουν σαν ψίχουλα (μπορείτε να τα βάλετε σε κουζινομηχανή και να
τα χτυπήσετε). Απλώνετε τη ζύμη στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τη σκεπάζετε και την βάζετε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά να σφίξει.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για την γέμιση, εκτός της μαρμελάδας.
Τα βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας, να λιώσει το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
4. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε την μαρμελάδα. Από πάνω
απλώνετε τους ξηρούς καρπούς και ψήνετε την πάστα φλόρα στο φούρνο για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου