Translate

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Μπισκοτα Σοκολατας

Συνταγη απο MatzosBakery

Υλικά συνταγής:
Πραλίνα φουντουκιού: 1/3 κούπας
Βούτυρο: 100 γρ.
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Χτυπημένο αυγό: 1 μέτριο
Αλεύρι: 1 1/4 κούπας
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιές σούπας
Σόδα φαγητού: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη άχνη: 1/3 κούπας

Οδηγίες:
1. Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζετε σε κατσαρολάκι, μαζί με την πραλίνα.
 Το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο και να κάνει ομοιογενές
μείγμα με την πραλίνα. Κατεβάζετε από την φωτιά και αδειάζετε σε μπολ.
2. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα. Τα κρατάτε κατά
 μέρος. Χτυπάτε ελαφρά το αυγό.
3. Στο μπολ με το βούτυρο, προσθέτετε ανακατεύοντας την ζάχαρη, το αυγό και μείγμα
του αλεύρου. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μισή περίπου ώρα να σφίξει.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε ένα μεγάλο ταψί με
λαδόχαρτο ψησίματος.
5. Βάζετε την άχνη ζάχαρη σε ρηχό πιάτο. Βγάζετε από το ψυγείο τη ζύμη και πλάθετε
 24 μπαλάκια. Τα κυλάτε στην άχνη να τυλιχτούν ολόγυρα και τα βάζετε στο ταψί.
6. Ψήνετε τα μπισκότα για 15 - 17 λεπτά. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου