Συνταγη απο MatzosBakery
ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
100γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους,
50γρ αλευρι
100γρ σοκολάτα κουβερτουρα
1/4 φλυτζάνι συν 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 μεγάλα κρόκοι αυγών
50γρ άμυλο (κορν φλαουρ)
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
ΣΩΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
150γρ πλήρες γάλα
50γρ σοκολάτα κουβερτουρα
2 1/2 κουταλιές της σούπας εσπρέσο
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το κεικ
προθερμενουμε τον φουρνο στους 180β
λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Αφου λιωσει χτυπάμε έντονα με τη ζάχαρη, τους κρόκους,
το αλεύρι και το άμυλο καλαμποκιού, χτυπώντας καλά μετά από
κάθε προσθήκη . Χτυπάτε το ασπράδι να γινει μαρεγκα.
Αραδειαζουμε στα φορμακια και ψήστε τα κέικ 20 λεπτά.
Καλη σας επιτυχια!!!
ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
100γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους,
50γρ αλευρι
100γρ σοκολάτα κουβερτουρα
1/4 φλυτζάνι συν 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 μεγάλα κρόκοι αυγών
50γρ άμυλο (κορν φλαουρ)
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
ΣΩΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
150γρ πλήρες γάλα
50γρ σοκολάτα κουβερτουρα
2 1/2 κουταλιές της σούπας εσπρέσο
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το κεικ
προθερμενουμε τον φουρνο στους 180β
λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Αφου λιωσει χτυπάμε έντονα με τη ζάχαρη, τους κρόκους,
το αλεύρι και το άμυλο καλαμποκιού, χτυπώντας καλά μετά από
κάθε προσθήκη . Χτυπάτε το ασπράδι να γινει μαρεγκα.
Αραδειαζουμε στα φορμακια και ψήστε τα κέικ 20 λεπτά.
Καλη σας επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου