Συνταγη απο MatzosBakery
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι 5000γρ
Ζαχαρη 350γρ σε καθε κιλο αλευρι
Αλατι 50γρ
Μαχλεπι 100γρ
Κακουλε 50γρ
Βανιλια 3κ.γ.
Βουτυρο 700γρ
Αυγα 18τ
Μαγια 300γρ
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Σε μια λεκανη βαζουμε 1000γρ νερο λιωνουμε 100γρ μαγια και
συμπληρωνουμε 300γρ αλευρι, σκεπαζουμε με σελοφαν και
αφηνουμε για 30 λεπτα. Αναμιγνειουμε το αλευρι με την βανιλια,
το μαχλεπι, το κακουλε, τα αυγα και ζυμωνουμε να γινει μια ζυμη
ευπλαστη, και πολυ καλα ζυμωμενη. Στην συνεχεια ριχνουμε το
προζυμι μας, και το βουτυρο αφου το εχουμε λιωσει. Στο τελος
ριχνουμε το ξυσμα πορτοκαλιου, ζυμωνουμε καλα και αφου
τελειωσουμε σκεπαζουμε για 30 λεπτα να ξεκουραστει.
Στην συνεχεια κοβουμε σε κοματια 300γρ και τα αφηνουμε
παλι να ξεκουραστει. Στην συνεχεια ανοιγουμε σε φυτιλια και
με δυο φυτιλια πλαθουμε τα τσουρεκια μας. Στοφαρουμε για 30 λεπτα
και ψηνουμε για 40 λεπτα στους 160 βαθμους.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι 5000γρ
Ζαχαρη 350γρ σε καθε κιλο αλευρι
Αλατι 50γρ
Μαχλεπι 100γρ
Κακουλε 50γρ
Βανιλια 3κ.γ.
Βουτυρο 700γρ
Αυγα 18τ
Μαγια 300γρ
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Σε μια λεκανη βαζουμε 1000γρ νερο λιωνουμε 100γρ μαγια και
συμπληρωνουμε 300γρ αλευρι, σκεπαζουμε με σελοφαν και
αφηνουμε για 30 λεπτα. Αναμιγνειουμε το αλευρι με την βανιλια,
το μαχλεπι, το κακουλε, τα αυγα και ζυμωνουμε να γινει μια ζυμη
ευπλαστη, και πολυ καλα ζυμωμενη. Στην συνεχεια ριχνουμε το
προζυμι μας, και το βουτυρο αφου το εχουμε λιωσει. Στο τελος
ριχνουμε το ξυσμα πορτοκαλιου, ζυμωνουμε καλα και αφου
τελειωσουμε σκεπαζουμε για 30 λεπτα να ξεκουραστει.
Στην συνεχεια κοβουμε σε κοματια 300γρ και τα αφηνουμε
παλι να ξεκουραστει. Στην συνεχεια ανοιγουμε σε φυτιλια και
με δυο φυτιλια πλαθουμε τα τσουρεκια μας. Στοφαρουμε για 30 λεπτα
και ψηνουμε για 40 λεπτα στους 160 βαθμους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου