Συνταγη απο MatzosBakery
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Νερο 1000γρ
Μαγια 100γρ
Αλευρι 200γρ
Για την ζυμη
Χυμο πορτοκαλι 500γρ
Ζαχαρη 1200γρ
Μαχλεπι 60γρ
Κακουλε 30γρ
Βανιλια 20γρ
Βουτυρο 700γρ
Αλευρι δυνατο 3000γρ
Αλατι 30γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Αναμιγνειουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανη, την σκεπαζουμε με
μια μεμβρανη, και την βαζουμε σε ζεστο μερος για 30-45 λεπτα.
προσοχη οχι παραπανω γιατι θα 'πεσει'
Ξεκιναμε την αναμιξει στα υπολοιπα υλικα με το χυμο πορτοκαλι
το μαχλεπι, το κακουλε, ετοιμαζουμε το αλευρι με το αλατι και την
βανιλια, και ριχνουμε σιγα σιγα στο μιγμα μας. ξεκιναει να γινετε η ζυμη
και προσθετουμε το προζυμι, κι αφου ο αποροφισει ριχνουμε το βουτυρο
αφου το εχουμε λιωσει σε ενα κατσαρολακι. Ζυμωνουμε αρκετη ωρα
ωστε να γινει η ζυμη μας πολυ ευπλαστη και λεια.. να 'λουρωνει' που λεμε
αφηνουμε για ξεκουρασει 30 λεπτα, κοβουμε σε κοματια των 300γρ
αφηνουμε παλι για 20 λεπτα και στην συνεχεια πλαθουμε δυο φυτιλια
και πλαθουμε τα τσουρεκια μας. Στοφαρουμε για 30 λεπτα, στην συνεχεια
αλειφουμε με αυγο, πασπαλιζουμε με σπασμενο φιλε αμυγδαλου. Ψηνουμε
στους 160 βαθμους για 40λεπτα. Ξεφουρνιζουμε, αφηνουμε να κρυωσει και
ειμαστε ετοιμοι.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Νερο 1000γρ
Μαγια 100γρ
Αλευρι 200γρ
Για την ζυμη
Χυμο πορτοκαλι 500γρ
Ζαχαρη 1200γρ
Μαχλεπι 60γρ
Κακουλε 30γρ
Βανιλια 20γρ
Βουτυρο 700γρ
Αλευρι δυνατο 3000γρ
Αλατι 30γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Αναμιγνειουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανη, την σκεπαζουμε με
μια μεμβρανη, και την βαζουμε σε ζεστο μερος για 30-45 λεπτα.
προσοχη οχι παραπανω γιατι θα 'πεσει'
Ξεκιναμε την αναμιξει στα υπολοιπα υλικα με το χυμο πορτοκαλι
το μαχλεπι, το κακουλε, ετοιμαζουμε το αλευρι με το αλατι και την
βανιλια, και ριχνουμε σιγα σιγα στο μιγμα μας. ξεκιναει να γινετε η ζυμη
και προσθετουμε το προζυμι, κι αφου ο αποροφισει ριχνουμε το βουτυρο
αφου το εχουμε λιωσει σε ενα κατσαρολακι. Ζυμωνουμε αρκετη ωρα
ωστε να γινει η ζυμη μας πολυ ευπλαστη και λεια.. να 'λουρωνει' που λεμε
αφηνουμε για ξεκουρασει 30 λεπτα, κοβουμε σε κοματια των 300γρ
αφηνουμε παλι για 20 λεπτα και στην συνεχεια πλαθουμε δυο φυτιλια
και πλαθουμε τα τσουρεκια μας. Στοφαρουμε για 30 λεπτα, στην συνεχεια
αλειφουμε με αυγο, πασπαλιζουμε με σπασμενο φιλε αμυγδαλου. Ψηνουμε
στους 160 βαθμους για 40λεπτα. Ξεφουρνιζουμε, αφηνουμε να κρυωσει και
ειμαστε ετοιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου