Translate

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τσουρεκι Νηστησιμο

Συνταγη απο MatzosBakery
ΥΛΙΚΑ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Νερο      1000γρ
Μαγια       100γρ
Αλευρι      200γρ
Για την ζυμη
Χυμο πορτοκαλι      500γρ
Ζαχαρη                   1200γρ
Μαχλεπι                    60γρ
Κακουλε                   30γρ
Βανιλια                     20γρ
Βουτυρο                  700γρ
Αλευρι δυνατο        3000γρ
Αλατι                          30γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το προζυμι
Αναμιγνειουμε ολα τα υλικα μαζι σε μια λεκανη, την σκεπαζουμε με
μια μεμβρανη, και την βαζουμε σε ζεστο μερος για 30-45 λεπτα.
προσοχη οχι παραπανω γιατι θα 'πεσει'
Ξεκιναμε την αναμιξει  στα υπολοιπα υλικα με το χυμο πορτοκαλι
το μαχλεπι, το κακουλε, ετοιμαζουμε το αλευρι με το αλατι και την
βανιλια, και ριχνουμε σιγα σιγα στο μιγμα μας. ξεκιναει να γινετε η ζυμη
και προσθετουμε το προζυμι, κι αφου ο αποροφισει ριχνουμε το βουτυρο
αφου το εχουμε λιωσει σε ενα κατσαρολακι. Ζυμωνουμε αρκετη ωρα
ωστε να γινει η ζυμη μας πολυ ευπλαστη και λεια.. να 'λουρωνει' που λεμε
αφηνουμε για ξεκουρασει 30 λεπτα, κοβουμε σε κοματια των 300γρ
αφηνουμε παλι για 20 λεπτα και στην συνεχεια πλαθουμε δυο φυτιλια
 και πλαθουμε τα τσουρεκια μας. Στοφαρουμε για 30 λεπτα, στην συνεχεια
αλειφουμε με αυγο, πασπαλιζουμε με σπασμενο φιλε αμυγδαλου. Ψηνουμε
στους 160 βαθμους για 40λεπτα. Ξεφουρνιζουμε, αφηνουμε να κρυωσει και
ειμαστε ετοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου