ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Νο 4
400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού),
100 γρ. καρύδια κομμένα
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. κανελογαρύφαλλο
9 αυγά, 2 βανίλιες.
Για το σιρόπι :
400 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
5 γρ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώστε να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε
να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους ανακατεύουμε
με το σιμιγδάλι, το τρίμμα από κανελογαρύφαλλο, τα καρύδια, το μπέικιν
και τη βανίλια. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια με τη ζάχαρη και μετά
τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και
αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180ο C για 40?. Όταν κρυώσει
χαράζουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου