Συνταγη απο MatzosBakery
ΚΙΣ ΛΩΡΑΙΝ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
5 γρ. αλάτι
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 τεμ. Αυγό,
50 ml νερό
Υλικά για τη γέμιση
100 γρ. αλεύρι
80 γρ.βούτυρο
1 λίτρο γάλα πλήρες
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κρόκοι αυγών,
1 πρέζα αλάτι,
1 πρέζα πιπέρι,
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
ανακατεύοντας με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα, την παρμεζάνα και καρυκεύουμε.
Μόλις το μείγμα έχει δέσει, αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε
τους δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε ένα βαθύ μπολ
ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά. Σκεπάζουμε και
αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε
ψιλό φύλλο με χοντρό πλάστη και γεμίζουμε τον πάτο μίας πορσελάνινης
ταρταλέτας. Με μαχαίρι τα περισσεύματα της ζύμης. Γεμίζουμε την ταρταλέτα
με το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180?C για 45’.
ΚΙΣ ΛΩΡΑΙΝ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
5 γρ. αλάτι
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 τεμ. Αυγό,
50 ml νερό
Υλικά για τη γέμιση
100 γρ. αλεύρι
80 γρ.βούτυρο
1 λίτρο γάλα πλήρες
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κρόκοι αυγών,
1 πρέζα αλάτι,
1 πρέζα πιπέρι,
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
ανακατεύοντας με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα, την παρμεζάνα και καρυκεύουμε.
Μόλις το μείγμα έχει δέσει, αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε
τους δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε ένα βαθύ μπολ
ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά. Σκεπάζουμε και
αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε
ψιλό φύλλο με χοντρό πλάστη και γεμίζουμε τον πάτο μίας πορσελάνινης
ταρταλέτας. Με μαχαίρι τα περισσεύματα της ζύμης. Γεμίζουμε την ταρταλέτα
με το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180?C για 45’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου