ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι μαλακο 3000γρ
Νερο 1100γρ
Μαγια 100γρ
Μπεικιν 45γρ
Αλατι 45γρ
Ζαχαρη 400γρ
Φυτικο βουτυρο 400γρ
Ηλιελαιο 400γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αναμιγνειοτμε ολα τα στερεα υλικα δηλ, το αλευρι, το αλατι,
το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο
μαζι με το βουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα.
Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε
να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον
παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα
πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο
και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε
παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση
μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.
Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε
με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα.
Συνταγη απο MatzosBakery
Αλευρι μαλακο 3000γρ
Νερο 1100γρ
Μαγια 100γρ
Μπεικιν 45γρ
Αλατι 45γρ
Ζαχαρη 400γρ
Φυτικο βουτυρο 400γρ
Ηλιελαιο 400γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αναμιγνειοτμε ολα τα στερεα υλικα δηλ, το αλευρι, το αλατι,
το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο
μαζι με το βουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα.
Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε
να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον
παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα
πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο
και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε
παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση
μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.
Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε
με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα.
Συνταγη απο MatzosBakery
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου