ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Λαδι 1000γρ
Βουτηρο 500γρ
Νερο 1000γρ
Ζαχαρη 1200γρ
Σταφιδινι 500γρ
Κανελα 60γρ
Γαρυφαλο 30γρ
Σοδα 30γρ
Μπεικιν 30γρ
Αλευρι Μαλακο 5000γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια λεκανη αναμιγνειουμε το αλευρι, το μπεικιν, την σοδα
στην συνεχεια λιωνουμε το βουτυρο, και ξεκιναμε με το λαδι
στο μιξερ με την ζαχαρη την σταφιδινη την κανελα το γαρυφαλο
ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και το νερο, και προσεχουμε να
μην γινει σφιχτη. Αφου εχουμε ριξει ολα τα υλικα μας και η ζυμη
εχει γινει, ελεγχουμε την ζυμη φτιαχνοντας ενα φυτιλι, αν το φυτιλι
μας ειναι λειο ειναι ετοιμο. Σαυτη την φαση αν θελετε προσθεστε σταφιδα
περιπου 2000 γρ. Πλαθουμε σε κυκλακια και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα
και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 15 λεπτα.
Συνταγη απο MatzosBakery
Λαδι 1000γρ
Βουτηρο 500γρ
Νερο 1000γρ
Ζαχαρη 1200γρ
Σταφιδινι 500γρ
Κανελα 60γρ
Γαρυφαλο 30γρ
Σοδα 30γρ
Μπεικιν 30γρ
Αλευρι Μαλακο 5000γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια λεκανη αναμιγνειουμε το αλευρι, το μπεικιν, την σοδα
στην συνεχεια λιωνουμε το βουτυρο, και ξεκιναμε με το λαδι
στο μιξερ με την ζαχαρη την σταφιδινη την κανελα το γαρυφαλο
ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και το νερο, και προσεχουμε να
μην γινει σφιχτη. Αφου εχουμε ριξει ολα τα υλικα μας και η ζυμη
εχει γινει, ελεγχουμε την ζυμη φτιαχνοντας ενα φυτιλι, αν το φυτιλι
μας ειναι λειο ειναι ετοιμο. Σαυτη την φαση αν θελετε προσθεστε σταφιδα
περιπου 2000 γρ. Πλαθουμε σε κυκλακια και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα
και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 15 λεπτα.
Συνταγη απο MatzosBakery
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου