Translate

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σουφλε Σοκολατας Ν2

 ΥΛΙΚΑ

100γρ.κουβερτούρα 70% τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100γρ.κρέμα γάλακτος 35%
2κρόκοι αυγών
1ασπράδι αυγού
15γρ.ζάχαρη άχνη
15γρ.ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90βαθ,τη ρίχνουμε
πάνω από την κουβερτούρα,και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε
στο προηγούμενο μείγμα.Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι
με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε
στο προηγούμενο μείγμα.Βουτυρώνουμε και αχαρώνουμε 4-5μικρές
φόρμες του σουφλέ,τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθ.για 12λεπτά.Μπορούμε να
κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1βδομάδα και
να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Συνταγη απο MatzosBakery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου