Ψωμι Τζιαπατα
ΥΛΙΚΑ
Αλευρι Κιτρινο 100%
Αλατι 2%
Μαγια 4%
Βελτιωτικο 1%
Ξινο εως 30%
Λαδι εως 300γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το λαδι
και 10% νερο. Οσο ζυμωνουμε ριχνουμε σιγα σιγα
το υπολοιπο νερο και στο τελος του ζυμωματος το
λαδι. Στη συνεχεια το βγαζουμε σε λεκανη λαδωμενη
και αφηνουμε να γινει για 1 ωρα. Αλευρωνουμε τον
παγκο μας και αδειαζουμε το ζυμαρι. Κοβουμε σε
κοματια και αφηνουμε να ξεκουραστει για 20λ
φουρνιζουμε στους 200β για 40λ.
ΥΛΙΚΑ
Αλευρι Κιτρινο 100%
Αλατι 2%
Μαγια 4%
Βελτιωτικο 1%
Ξινο εως 30%
Λαδι εως 300γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το λαδι
και 10% νερο. Οσο ζυμωνουμε ριχνουμε σιγα σιγα
το υπολοιπο νερο και στο τελος του ζυμωματος το
λαδι. Στη συνεχεια το βγαζουμε σε λεκανη λαδωμενη
και αφηνουμε να γινει για 1 ωρα. Αλευρωνουμε τον
παγκο μας και αδειαζουμε το ζυμαρι. Κοβουμε σε
κοματια και αφηνουμε να ξεκουραστει για 20λ
φουρνιζουμε στους 200β για 40λ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου