Συνταγη απο MatzosBakery
Υλικά συνταγής:
Κουβερτούρα: 60 γρ.
Βούτυρο: 120 γρ. και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
Καστανή ζάχαρη: 170 γρ.
Εσάνς βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
Αυγό: 1 μέτριο
Αλεύρι: 200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα γάλακτος: 150 ml
Οδηγίες:
1. Σπάτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και την βάζετε σε μπαιν μαρί να λιώσει.
Την ανακατεύετε συχνά και μόλις λιώσει την απομακρύνετε από το μπαιν
μαρί και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτο,
προσθέτετε τη βανίλια, το αυγό και την σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτετε
το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Υλικά συνταγής:
Κουβερτούρα: 60 γρ.
Βούτυρο: 120 γρ. και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
Καστανή ζάχαρη: 170 γρ.
Εσάνς βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
Αυγό: 1 μέτριο
Αλεύρι: 200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα γάλακτος: 150 ml
Οδηγίες:
1. Σπάτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και την βάζετε σε μπαιν μαρί να λιώσει.
Την ανακατεύετε συχνά και μόλις λιώσει την απομακρύνετε από το μπαιν
μαρί και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτο,
προσθέτετε τη βανίλια, το αυγό και την σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτετε
το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου