Συνταγη απο MatzosBakery
Προφιτερολ Παγωτο
Υλικά για τα σου:
Γάλα: 100 ml
Ζάχαρη: 1 κουταλάκι
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Αλεύρι: 100 γρ.
Προφιτερολ Παγωτο
Υλικά για τα σου:
Γάλα: 100 ml
Ζάχαρη: 1 κουταλάκι
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Αλεύρι: 100 γρ.
Βούτυρο: 75 γρ.
Αυγά: 3 μέτρια
Νερό: 80 γρ.
Υλικά για τα προφιτερόλ:
Παγωτό βανίλια: 500 γρ.
Σοκολάτα: 200 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 100 γρ.
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό με το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τα βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το αλεύρι μονομιάς και ανακατεύετε δυνατά, μέχρι η ζύμη να γίνει λείο και ομοιογενής και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμη και μετά βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ. Προσθέτετε ένα αυγό και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθεί. Συνεχίζετε έτσι και για τα υπόλοιπα αυγά.
2. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και κάνετε πάνω στο λαδόχαρτο μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ψήνετε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
4. Κόβετε κάθε σου στη μέση, βάζετε από μια μπαλίτσα παγωτό και σκεπάζετε με το άλλο μισό. Βάζετε σε πιάτο και περιχύνετε με τη ζεστή σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Αυγά: 3 μέτρια
Νερό: 80 γρ.
Υλικά για τα προφιτερόλ:
Παγωτό βανίλια: 500 γρ.
Σοκολάτα: 200 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 100 γρ.
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό με το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τα βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το αλεύρι μονομιάς και ανακατεύετε δυνατά, μέχρι η ζύμη να γίνει λείο και ομοιογενής και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμη και μετά βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ. Προσθέτετε ένα αυγό και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθεί. Συνεχίζετε έτσι και για τα υπόλοιπα αυγά.
2. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και κάνετε πάνω στο λαδόχαρτο μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ψήνετε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
4. Κόβετε κάθε σου στη μέση, βάζετε από μια μπαλίτσα παγωτό και σκεπάζετε με το άλλο μισό. Βάζετε σε πιάτο και περιχύνετε με τη ζεστή σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου