Συνταγη απο MatzosBakery
Υλικά Συνταγης
1 φύλλο σφολιάτας
160 γρ. έτοιμη πάστα ελιάς Καλαμών
1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος
ψιλοκομμένος άνηθος
2κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτελεση Συνταγης
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με τον άνηθο.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό και δεν αλείφεται με ευκολία,
το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε το φύλλο
σφολιάτας στον πάγκο και απλώνουμε επάνω το μείγμα
της πάστας ελιάς. Τυλιγουμε την σφολιάτα σε ρολο, την βαζουμε
στο ψυγειο για 30 λεπτα, και κοβουμε σε φετες πάχους 1½ εκ.,
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια,
«ξαπλωμένα». Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού.
Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμους μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Υλικά Συνταγης
1 φύλλο σφολιάτας
160 γρ. έτοιμη πάστα ελιάς Καλαμών
1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος
ψιλοκομμένος άνηθος
2κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτελεση Συνταγης
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με τον άνηθο.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό και δεν αλείφεται με ευκολία,
το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε το φύλλο
σφολιάτας στον πάγκο και απλώνουμε επάνω το μείγμα
της πάστας ελιάς. Τυλιγουμε την σφολιάτα σε ρολο, την βαζουμε
στο ψυγειο για 30 λεπτα, και κοβουμε σε φετες πάχους 1½ εκ.,
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια,
«ξαπλωμένα». Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού.
Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμους μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου