Συνταγη απο MatzosBakery
Υλικά συνταγής:
Αυγά: 3 μεγάλα, μόνο τα ασπράδια
Ζάχαρη: 80 γρ.
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι
Ψιλοκομμένα ξερά σύκα: 80 γρ.
Ψίχα από φιστίκια Αιγίνης: 50 γρ.
Αλεύρι: 115 γρ.
Βούτυρο ή μαργαρίνη: λίγο για την φόρμα
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά μια
στενόμακρη φόρμα για κέικ, 25 - 28 εκ. μήκος περίπου.
2. Αν τα φιστίκια δεν είναι καθαρισμένα από την καφέ φλούδα τους, τα βάζετε
σε μπολ και τα σκεπάζετε με ζεστό νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα
ξεφλουδίζετε και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα χοντροκόβετε.
3. Ψιλοκόβετε τα σύκα και τα ανακατεύετε με το αλεύρι. Τα κρατάτε κατά μέρος.
4. Χτυπάτε τα ασπράδια με μίξερ, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίσουν μαλακές
κορυφές (σηκώνοντας το σύρμα του μίξερ). Προσθέτετε μία - μία κουταλιά την
ζάχαρη, εξακολουθώντας το χτύπημα. Προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού και
σταματάτε το χτύπημα.
5. Προσθέτετε τα φιστίκια και το αλεύρι με τα σύκα, ανακατεύοντας απαλά με
σπάτουλα, να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και στρώνετε
την επιφάνεια.
6. Ψήνετε το μείγμα για 30 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγα
λεπτά να ξεκουραστεί και το βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει. Με κοφτερό μαχαίρι
το κόβετε σε φέτες 1 εκ.
7. Αραδιάζετε τα παξιμαδάκια σε ταψί και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Στη μέση του ψησίματος περίπου, τα βγάζετε, τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναβάζετε
στο φούρνο. Όταν ροδίσουν, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν
καλά πριν τα φυλάξετε σε αεροστεγές κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου